Horoskop 2023 för jungfrun

Astro / Horoskop / Horoskop 2023

Jungfrun 2023 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Jungfrun 2023

Året 2023 är ganska spännande. Du får det mesta utav året om du kan resa, läsa, plugga och debattera. Många planeter byter tecken under mars månad och därefter är allting annorlunda.

Ett annat viktigt område är ekonomin. Pluto kommer också att besöka ditt hus för jobb och hälsa, och du börjar bli alltmer besatt av att ha någonting att göra.Relationer, socialt liv och kärleksliv

Under 2023 finns det en betoning på inlärning och utforskning, resor och äventyr. Saturnus kommer däremot att alstra lite mera allvar i samspel med andra människor och lära dig läxor om relationer. Du kan se sidor hos andra som du inte visste fanns. Men du kan sätta gränser med. Jupiter vidgar dina vyer.

Förmörkelser i oxen och skorpionen

Två månförmörkelser i skorpionen och oxen påverkar husen som har att göra med inlärning och kommunikation under årets gång något som även ägde rum förra året. Detta kan indikera att 2023 blir på sätt och vis ganska spännande för att du kan organisera dig med andra, resa, delta i seminarier och debattera viktiga frågor. Viss instabilitet är möjlig.Förmörkelsen i skorpionen den 5 maj ser gynnsam ut och förbättrar din koncentrationsförmåga. Du kan nog vinna de flesta debatter och klarar dig dessutom utmärkt i skolan med. Månförmörkelsen i oxen den 28 oktober är däremot intensivare och handlar om att säga ifrån eller ta avstånd från idéer som du inte tror på. Du håller med att bilda dig själv en egen uppfattning och tänker själv.

Pluto i stenbocken

Pluto är mer eller mindre kvar i stenbocken i ditt femte hus för nöjen, kreativitet, barn och romantik. Pluto är en bra influens eftersom den ökar din magnetism och din karisma. Men detta är också sista året med Pluto i det roliga femte huset. Jungfrun känner sig för det mesta omtyckt även om det i vissa fall deras liv är på något sätt problematiska. Det stöd som de får betyder ganska mycket. Det ovanliga är att Pluto under 2023 under tre månader befinner sig i vattumannen. Energierna börjar därför skifta något.Saturnus i fiskarna 7 mars

En planet som kommer att spela en stor roll för dina relationer är nog Saturnus i fiskarna. Saturnus lämnar vattumannen den 7 mars och går in i fiskarna, som är ditt hus för relationer och partnerskap.

Saturnus i fiskarna kan skapa starka band som håller och förstärks. Jungfrun kan gifta sig eller flytta ihop med någon exempelvis. Men den relation man har är beroende av många saker, för har man gjort partnern till en fiende väntar olycka sedan. Att vara lojal, ärlig, trogen, ansvarsfull, är viktiga saker.

Ditt sätt att relatera till andra kommer dock att gå genom en omstrukturering under cirka 2,5. Andra människor blir dina lärare i meningen att de kan vara extra kritiska och i vissa fall kyliga.
Du behöver dock i din tur ha klara gränser eftersom vissa människor är inte bara kritiska utan riktigt irriterande. Det hela är en fråga om en process helt enkelt.

Om du inte har eller hittar en partner, då gäller det att tycka om singellivet. Undvik att falla för vem som helst bara för att slippa vara ensam. I stället kan du lära känna dig själv. Kompromissa inte vad gäller dina standarder.

Jupiter i oxen

Den 16 maj kommer Jupiter, turens och expansionens planet, att gå in i oxens tecken. Kom ihåg att två månförmörkelser äger rum på oxen-skorpionen axeln. Jupiter i det nionde huset för långa resor, högre utbildning, livsfilosofier, människor från andra länder, kommer under resten av året att skapa äventyr, inlärning, och nya erfarenheter. Du möter många smarta människor och vidgar dina vyer. Fler resor kan du också göra. Om du pluggar, klarar du av dina prov och tentamina. Alla utlandsaffärer går jättebra. Yrken som har att göra med utbildning, resor, internationell handel, ideella organisationer, gynnas väldigt mycket.Venus retro i lejonet

Venus kommer att spendera fyra månader i lejonet i ditt tolfte hus för enskildhet, från 5 juni fram till den 9 oktober. Venus är retrograd mellan den 23 juli och 25 september.

För det första kan du känna att du bäst kommer överens med dina närmaste under hela transiten. Det kan vara frågan om egna landsmän om man befinner sig utomlands exempelvis. Du trivs också bättre hemma med familjen eller med dina närmaste vänner.

Det finns dock en risk för skvaller och för intriger och för obekväma saker som kommer fram till ytan och som har en negativ påverkan på dina relationer; oftast de relationer som betyder mest för dig och som får dig att känna dig tryggast. Kanske bör du ändå under denna transit inte vänta dig allt av alla. Alla människor har brister och gör fel. Du behöver inte idealisera någon heller.Merkurius retrograd

Merkurius kommer att gå retrograd i jordtecken under detta år. Merkurius befinner sig alltid rätt så nära så de retrograda rörelserna kommer att påverka nymånar och fullmånar något som gör det svårare att exempelvis inleda bra relationer som dessutom håller. Därmed kan du räkna med att vara helt fri eller helt fastbunden vid någon, känns det som.

Ändå kommer Jupiter att alstra många roliga erfarenheter ändå. Även om detta inte blir det stora året för kärlek. Ascendenttecknet spelar däremot också en roll. Om ascendenten inte är ett jordtecken med, finns det större chanser att man träffar någon ny om man är singel.

Jobb, pengar och karriär

Om du håller på med jobb och projekt är årets första månader intensivast eftersom du har mest att göra, med en trigon mellan Mars och Saturnus som påverkar jobb och framgång. Du har mer motivation och energi och du klarar av så mycket mer.Därefter kommer aktiviteten att sakta ner under resten av året.

Det kommer att finnas en fokus på ekonomin under året men Pluto kommer att besöka ditt hus för jobb och hälsa med och det är bra att veta vilka andra mixade energier man nu också har att göra med.

Solförmörkelser i väduren och vågen, ekonomiska hus

Två förmörkelser äger rum i ekonomiska hus. Båda är solförmörkelser och de äger rum i väduren den 20 april samt i vågen den 14 oktober.

Detta innebär att din ekonomi börjar förändras och att det är en fråga om en process som sker över tid under 2023 och 2024.

Förmörkelser skapar känslor av kris men uppmanar till anpassning och förändring.

I själva verket är solförmörkelsen i väduren i ditt hus för investeringar den 20 april rätt så gynnsam eftersom den har en stabiliserande och balanserande effekt.Förmörkelserna i de ekonomiska husen kommer förutom detta att inspirera dig att vara en kreativare person och du blir dessutom medveten om vad du verkligen värderar. Personlig utveckling äger också rum.

Pluto i vattumannen

Vattumannen motsvarar ditt hus för jobb och hälsa, där Saturnus spenderat de sista 2-3 åren.

Pluto befinner sig i stenbocken sedan 2008 men under detta år, kommer maktens och förändringarnas planet, att tillfälligt vistas i ditt hus för jobb och hälsa.

Detta innebär att Pluto är på väg att lämna stenbocken helt men kommer inte att helt göra det förrän hösten 2024. I vattumannen och ditt hus för jobb och hälsa, kommer Pluto att spendera hela 20 år när Pluto inte längre går tillbaka in i stenbocken i samband med de retrograda rörelserna. Mixade energier är vad man får som resultat. Exempelvis kan du i inledningen av ett projekt vara otroligt kreativ i ditt arbete under 2023–24.Pluto i huset för jobb och hälsa kommer att alstra besatthet med jobbet och med hälsan. Detta kan innebära att man ständigt har något att göra och att man också har stora krav på sig själv och har den kraft, styrka och uthållighet för att åstadkomma det mesta. Du kan dessutom lära dig mer om hälsa, något som du förmodligen redan har gjort eftersom det är jungfruns tecken som har med just hälsan att göra.

Pluto är extrem dock när planeten bildar spänningsfyllda aspekter. Pluto kan interagera med planeterna i ditt eget horoskop med och alstra mycket stress och hälsoproblem.  Men du kommer aldrig att ge upp.

De som kommer att ha det svårast är nog de som har Pluto/Uranus i skorpionen i deras födelsehoroskop för då bildar transiterande Pluto kvadraturer till dessa planeter.

Varje person är mycket unika individer och hantera vissa aspekter mycket bra.

Gott nytt år!

Läs årshoroskopet 2023 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna