Horoskop 2023 för vågen

Astro / Horoskop / Horoskop 2023

Vågen 2023 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Vågen 2023

Relationer går genom förändringar och även om 2023 kan alstra problem i relationer finns det även ökad risk för att hitta en ny kärlek liksom för att bli med barn eller att skaffa barn. När det gäller jobbet kommer Saturnus att börja påverka huset för jobb och hälsa. Under 2,5 år lär du dig läxor som handlar om disciplin och ansvar. Det gäller dock att försöka se efter hälsan lite mer än vanligt. Bra investeringar kan göras annars men du kan också skuldsätta dig.Relationer, socialt liv, och kärlek

Plutos magnetiska energi är på väg in i huset för romantik och nöjen, och du kan börja bli besatt av att faktiskt ha roligt och dejta – i synnerhet om du är yngre, men inte förrän hösten 2023 stabiliserar sig Pluto i detta hus, och i vattumannens tecken.

Jupiter expanderar dina relationer så gott det går fram till 16 maj för att sedan gå in i oxen och fördjupa eventuella nya relationer. Men förmörkelserna i väduren och vågen, lovar att 2023 och 2023 är spännande år.

Mycket händer i dina relationer och du kan även skaffa en ny livspartner eller skilja dig och byta livspartner. Chansen att man skaffar barn under årets gång är rätt så stor. Under sommartiden har du hur roligt som helst men Venus retrograd ökar risken för dispyter och triangeldrama som förstör goda relationer.Pluto i stenbocken och vattumannen 23 mars – 11 juni

Familjelivet förblir mycket viktigt under detta år, liksom dina egna, och de som betraktar som din stam, din etnicitet eller nation. Pluto i ett stenbocken intensifierar denna energi som har att göra med hemmet och familjen.

Men Pluto tar ett steg in i vattumannen, som är nästa hus, och som Saturnus lämnar den 7 mars. Man kan nog säga att du ljusnar upp och att du inte längre är lika hård, mot dig själv eller andra.

Pluto spenderar cirka tre månader i vattumannen och ditt femte hus, mellan den 23 mars – 11 juni och sedan en period till för att slutligen stabilisera sig i vattumannen under hösten 2024. Pluto kommer att spendera totalt 20 år i vattumannen och ditt femte hus.Denna energi är förförisk och magnetisk. Även fertiliteten kan öka så att du kan skaffa barn. Du kan också ge dina eventuella barn mycket mer uppmärksamhet. I det romantiska livet är du lockande och attraktiv. Du kan bli med barn i synnerhet med tanke på att Jupiter efter den 16 maj också går in i ett hus för fertilitet som är det åttonde huset (oxens tecken).

Icke desto mindre kan Pluto i dåliga aspekter skapa manipulation, elaka tendenser och stor depression och negativitet. Jobbiga aspekter kommer naturligtvis att inträffa under denna långa transit – men sånt är livet. Pluto i vattumannen kommer dessutom att interagera med planeterna i din egen födelsekarta. Pluto är också en generationsplanet och alla människor kommer att se samhället transformeras i social men också teknologisk mening. Makt kommer mer från olika grupper i samhället.Solförmörkelserna i väduren och vågen

Två solförmörkelser i väduren och vågen leder till att du fokuserar på relationer ganska mycket under årets gång.

Du kan försöka lösa dina relationsproblem i ditt fasta förhållande, men du kan också till slut frivilligt eller motvilligt separera och försöka gå vidare med ditt liv.

Rent allmänt kan dock alla slags relationer gå mer eller mindre genom olika kriser.

Som sagt kan yngre vågar också bli med barn under året något som kan leda till att man måste fatta tuffa beslut beroende på hur ekonomin och hur förhållandet är.

Den 20 april kommer en solförmörkelse i väduren att påverka huset för relationer och partnerskap. Förändringar som är positiva äger rum och du kan möta nya människor som faktiskt hjälper dig i praktisk mening.

Solförmörkelsen i vågen den 14 oktober handlar dock i högre grad om relationsslut och konflikter.

De två förmörkelserna är intimt förknippade med varandra. Året handlar därmed om en förändring i dina relationer som äger rum som kan påverkas även av Venus retrograd i lejonet.Venus retro i lejonet

Drama kan nog väntas under sommartiden då Venus, skönhetens och harmonins planet, spenderar cirka 4 månader i huset för grupper och vänner.

Man kan nog tycka att denna transit är underbar.  Tidsperioden 5 juni – 9 oktober är en mycket positiv tid i ditt liv. Du kommer väldigt bra överens med andra och du känner dig omtyckt. Du får dessutom mycket stöd och alla gillar dig.

Venus är retrograd under tidsperioden 23 juli – 15 september. Denna retrograda rörelse kan öka risken för att man blir manipulerad eller att man blir förförd att göra olika slags misstag som gör att bra relationer förstörs.  

Venus var retrograd i lejonet under sommaren 2015. Kan du kommer ihåg vad som hände då?Jobb och ekonomi

Även om Saturnus efter den 7 mars börjar en 2,5 års lång transit i ditt hus för jobb och hälsa, något som leder till förändringar vad gäller både jobb och hälsa, som äger rum över tid, och som har en tendens att förbli stabila under en lång tid, är den stora utmaningen ekonomin. Risken för att lösa ekonomiska problem genom att ta ytterligare lån kan verka som en bra lösning men frågan är hur det blir långsiktigt. Förmodligen kommer allt att lösa sig. Din ekonomi går dock genom en slutlig förändring icke desto mindre. Sådana kriser som direkt påverkar ekonomin tar nog slut under detta år. Nästa år igen, 2024, handlar fortfarande om jobbet, men ekonomin är inte den stora frågan.

Förmörkelser i oxen och skorpionen

Två månförmörkelser i oxen och skorpionen påverkar ekonomiska hus. Även om månförmörkelsen som äger rum den 5 maj 2023 ser bra ut i meningen att du kan göra bra avtal exempelvis eller att du skaffar dig en långsiktig trygg ekonomisk lösning, kan månförmörkelsen i oxen den 28 oktober i stället öka risken för skulder och problem med att exempelvis få något sålt. Konflikter på grund av pengar kan också äga rum. Du kan också ha svårare för vissa affärer kanske på grund av nya hinder som uppstår, liksom nya regler exempelvis.Saturnus i fiskarna 7 mars

Saturnus går in i fiskarna den 7 mars och under cirka 2,5 kommer Saturnus att alstra förändringar vad gäller ditt jobb och din hälsa.

Hälsan kan gå genom utmaningar när Saturnus befinner sig i detta hus. Problem av alla slag kan uppstå inklusive viktrelaterade problem.

Ändå är du mycket ansvarsfull och disciplinerad. Du får mycket gjort på kort tid och du har ändå bra fokus, i varje fall när du inte stressar.

Hur du gör ditt jobb kan dock gå genom stora förändringar och vissa vågar kan byta jobb helt och hållet. Denna energi är dock spännande för yngre vågar eftersom de kan få den första framgångsrika foten på arbetsmarknaden och de njuter av viss framgång.

Jupiter i oxen 16 maj

Efter den 16 maj kommer Jupiter att påverka oxens tecken och ditt åttonde hus för investeringar, affärer, och inre transformering.

Risken med denna transit är så klart att du skuldsätter dig under året. Du skaffar dig skulder för att klara av att betala skulder eller för att du vill skaffa ett annat boende exempelvis.

Bra investeringar kan samtidigt också göras. Kanske kan vissa investeringar löna sig och rätt möjlighet dyker upp vid rätt tidpunkt.Venus retro i lejonet

Under den tidsperiod då Venus befinner sig i lejonet i det elfte huset för grupper och vänner, kan även din ekonomi försämras på grund av olika typer av svek eller risk för utnyttjande. Det elfte huset förknippas med ekonomi och pengar ganska mycket i den vediska astrologin och det är bra om man undviker att lita på alla människor, även om en god vän som du litar på visar dig vägen till rikedom. Dubbelkolla och lita på magkänslan. Fatta helst varken stora ekonomiska beslut eller relationsbeslut under perioden 5 juni – 9 oktober och i synnerhet mellan 23 juli – 15 september när Venus är retrograd.

Gott nytt år!

Läs årshoroskopet 2023 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna