Horoskop 2023 för vattumannen

Astro / Horoskop / Horoskop 2023

Vattumannen 2023 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Vattumannen 2023

Inget nytt under solen förrän under mars månad när Mars är klar med transiten i tvillingarna, Saturnus byter tecken från vattumannen till fiskarna medan Pluto också går in i vattumannen för ett kort besök. Yrkeslivet kan stabiliseras men Saturnus kan alstra begränsningar under cirka 2,5 år i huset för intäkter. Mycket kommunikation äger rum och mycket inlärning. Under sommaren när Venus är retrograd, gäller det att inte röra vid elden om du inte vill bli bränd.Relationer, socialt liv och kärleksliv

2023 är inte ett viktigt år för kärlekslivet, men du kan ha dina erfarenheter som kan vara rätt så spännande men det gäller att vara försiktigast under sommaren när Venus är retrograd. Året handlar annars mycket om kommunikation.

Saturnus trigon Mars

Trigonen Saturnus-Mars gäller endast under årets första tre månader, så länge som Saturnus är kvar i vattumannen och Mars är kvar i tvillingarna. Du uppfattar som kunnig och du är utgående, men kan känna att relationer inte riktigt är som de skall vara heller. Kanske känner du att det skapas avstånd till andra eller att folk stället krav på dig. Du vill uttrycka dig själv fritt, men måste begränsa dig själv. Men du har ändå bra fokus och hårt arbetande. Den 7 respektive 25 mars går båda planeterna vidare i nästa hus men trigonen håller i sig ett tag till.Pluto i vattumannen

Pluto har befunnit sig ditt tolfte hus i stenbocken sedan 2008 och är nu på väg att lämna detta stjärntecken. Det är varför Pluto gör en kort vistelse i vattumannen mellan den 23 mars och 11 juni. Pluto handlar om transformering, om besatthet, om kontroll och makt, i synnerhet makten som kommer inifrån men kan agera som yttre kontroll med, beroende på kontext.

I vattumannen handlar Pluto om makt som kommer från och genom grupperna man tillhör, samt från att vara medlem i ett samhälle.

Pluto kan göra dig besatt med dina idéer och ideologier. Pluto kan också vara en karismatisk energi som gör dig rätt så populär. Din personliga makt kommer från dina egenskaper, när Pluto befinner sig i ditt första hus för personlighet, så detta gäller i synnerhet dig som har ascendenten i vattumannen.

Pluto backar in i stenbocken två gånger på grund av att även Pluto går retro varje år. Men hösten 2023 stabiliserar sig Pluto helt i vattumannen. Du kan dock känna av den nya energin lite i taget så du hinner anpassa dig.

Pluto kan också handla om yttre kontroll i synnerhet när Pluto bildar jobbiga aspekter till planeter i ditt födelsehoroskop eller till transiterande planeter.Jupiter i väduren/oxen

Jupiter är kvar i väduren i huset för kommunikation och interaktion fram till den 16 maj. Därefter går Jupiter in i vädurens tecken. Detta innebär att det under året uppstår mycket kommunikation med människorna i den omedelbara omgivningen, dvs med grannar och familj.

Så länge som Jupiter är kvar i väduren fram till den 16 maj fortsätter du att lära dig många saker och ibland gör kommunikationen som du har med andra ont, kanske för att folk sårar dina känslor. Detta beror på att Chiron, som har med smärta och healing att göra, befinner sig i väduren. Du kan också höra saker som gör dig ledsen med men optimismen kan ta över ändå; Jupiter är optimismens planet.

Jupiter i oxen, kommer att handla om att skaffa ett bättre hem, om att flytta till en trevligare plats, om en större och lyckligare familj och positiva känslor rent allmänt. Du börjar känna dig förstådd så att säga. Det är som om folk helt plötsligt efter den 16 maj börjar se ditt sanna jag. Därför känns det mycket tryggare.

Du börjar också förstå ditt förflutna och vad som gjorde att du blev den person som du är i dag. Vissa vattumän kan känna en dragning till deras ursprungsland, - familj, etnicitet, eller annat som de djupt identifierar sig med som de kallar familj. Ni kan umgås med likasinnade exempelvis i en klubb, i en organisation eller politiskt parti.Förmörkelser i väduren och vågen

Förmörkelserna som äger rum i väduren och vågen är båda solförmörkelser. De påverkar husen som har med kommunikation, inlärning, och resor att göra. Under 2023 kommer du därmed att göra fler resor, i synnerhet kortare sådana. Detta kan ha att göra med att du exempelvis blir tvungen att pendla, kanske till jobbet, kanske till skolan.

Du kan kommunicera lite mer med grannarna och i vissa fall med syskonen, men sanningen är att förmörkelser också kan alstra problem och utmaningar som kommer att påverka samtalen och relationerna man har med andra.

Solförmörkelsen i väduren är lovande, på grund av konjunkturen till Jupiter och kan indikera något som är mycket positivt. Den äger rum den 20 april. Du kan höra att du kommit in på önskad utbildning. Någonting som du vill sälja, exempelvis en digital bok, börjar sälja. Du kan även skriva under otroligt bra kontrakt.

Solförmörkelsen den 14 oktober å andra sidan handlar lite mer om eventuella oenigheter som du kan vara rädd kan uppstå.

Dessa energier påverkar kommunikation och inlärning under hela året. Det är frågan om en process. Du kan också möta många nya människor på grund av resor eller på internet.Förmörkelserna i oxen och skorpionen

Förmörkelserna i oxen och skorpionen, händer även under detta år precis som förra året. Kriser kan ha uppstått familjen eller vad gällerbostadsförhållanden och i vissa fall i yrkeslivet. Även er status kan ha påverkats.

Under 2023 löser man dessa kriser på något sätt eller så närmar de sig slutet. Jupiter i oxen kommer dessutom att hjälpa vattumän att hitta de allra bästa lösningarna. Men mycket tjat och diskussioner, och i vissa fall konfrontationer, fortsätter. Med förmörkelser är det alltid frågan om en process, som det redan nämnts ovan.

Venus retrograd i lejonet

Venus spenderar fyra månader i lejonet från 5 juni fram till den 9 oktober eftersom Venus går retrograd vartannat år. Sist Venus var retro i lejonet var sommaren 2015. Kanske kan du minnas vad som hände då i ditt liv.

Venus i relationernas hus är inte en dålig influens utan tvärtom. Folk gillar dig mycket och mycket attraktiva beundrare dyker upp. Man njuter av goda relationer med andra.

Venus retrograd å andra sidan kan alstra triangeldrama och svek. Man kan bli kär i någon som ljuger eller som har andra avsikter. I kärlek kan du bli besviken om du fallet för någon spelare eller förförisk person som snabbt försvinner.Pengar och jobb

Månförmörkelsen som påverkar yrkeslivet och karriären under våren indikerar att du kan nå ekonomisk och yrkesmässig stabilitet. Den stora förändringen är att Saturnus går in i fiskarna den 7 mars och denna objektiva planet, som också kallas för den stora läraren vill att du öppnar ögonen till den materiella verkligheten. Du får 2,5 år på dig att göra det men i slutändan blir du bättre på att hantera ekonomin och yngre vattumän har mest att vinna på denna transit som skapar för dem grunden till deras materiella trygghet.  

Saturnus i fiskarna

Saturnus går in i huset för intäkter den 7 mars, medan Mars den 25 mars avslutar sin långa vistelse i ditt kreativa femte hus och går in kräftan, som är huset för jobb och hälsa. Under nästan två månader till fortsätter det att vara en trigon mellan Saturnus och Mars, men nu är det jobb och pengar som blir påverkade.Mars är energisk, medan Saturnus alstrar disciplin och ansvar. Saturnus är däremot också begränsade och omstrukturera huset det befinner sig i. I vattumannen har Saturnus i synnerhet för dig om har ascendenten i vattumannen, omstrukturerad din personlighet och i vissa fall ditt utseende. Nu kommer Saturnus att omstrukturera din ekonomi och sättet du tjänar pengar på. Saturnus handlar dessutom om långsiktighet. Detta tar tid och kan vara en mödosam process, men värt besväret många gånger, eftersom du blir lite ödmjukare och du förstår dig på pengarnas värde. Nu känner du också att du förtjänar vartenda öre du tjänar.

Att denna nya transit börjar med en trigon till Mars är ganska bra eftersom du börjar på rätt fot, med mycket energi och höga motivation.

Äldre vattumän kan känna att Saturnus i huset för intäkter alstrar brister i deras liv, i form av exempelvis fler räkningar och mindre inkomster. Yngre vattumän kommer att etablera sig på arbetsmarknaden och börja tjäna egna pengar och detta är en process som äger rum över tid. Varje Saturnus-transit tar cirka 2,5 år att fullborda.Förmörkelser i oxen och skorpionen

Förmörkelserna i oxen och skorpionen kommer att påverka din karriär med och inte endast familjeförhållanden. Du får dessutom större kontroll över ditt eget liv.

I själva verket ser månförmörkelsen i skorpionen rätt så lovande ut. Den äger rum den 5 maj och bilda en stor trigon med Mars i kräftan och Saturnus i fiskarna. Detta innebär långsiktig stabilitet vad gäller jobbet och ekonomin, något som kommer till stånd under 2023.

Personlig utveckling blir också resultatet av dessa två månförmörkelser eftersom de har en inre påverkan med. Och i stort sett kan vissa vattumän uppnå bättre självkontroll.

Venus retrograd i lejonet

Venus handlar inte bara om kärlek, skönhet och harmoni. Venus har även med pengar att göra. När Venus under sommaren är retro i lejonet, är det bra om du försöker skydda dina pengar eftersom risken för stölder ökar. Du kan också träffa människor som försöker lura dig på dina pengar och liknande.

Gott nytt år!

Läs årshoroskopet 2023 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna