Horoskop 2023 för tvillingarna

Astro / Horoskop / Horoskop 2023

Tvillingarna 2023 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Tvillingarna 2023

Det sociala livet kommer att få ett uppsving och gå genom omvandlingar. Medan vissa utvecklingar är positiva, är det sociala livet ganska föränderligt. Förändringarna av energier händer nog under Mars månad, när Saturnus, Mars, och Pluto plötsligt byter tecken och astrologiska hus. Jupiter stödjer ditt sociala liv fram till den 16 maj, varefter planeten gömmer sig i det tolfte hus, så att du kan drömma storslagna drömmar och prata med gudarna. Saturnus i fiskarna kommer att innebära att yrkeslivet, karriären, under cirka 2,5 år omstruktureras. Månförmörkelsen i skorpionen under våren lovar också framgångsrika, eller positiva nya utvecklingar i arbetslivet.Kärlek, relationer och socialt liv

Under månadens första tre månader på ett ungefär kan du nog räkna med ungefär samma gamla energier. Jupiter är kvar i väduren och expanderar ditt sociala liv medan Saturnus är kvar i det nionde huset för människor från andra länder och distansrelationer. Om du under de senaste åren har byggt en online närvaro vet du vad detta handlar om, men du har kanske också gått genom förändringar av ditt sätt att tycka och tänka. Tack vare Mars i tvillingarna fram till den 25 mars kommer du att våga säga precis vad du tycker och tänker och du sprider gärna ditt eventuella budskap så andra också hör dig och vet vad du snackar om.

Från och med april artar några stora viktiga sociala influenser förutom det att Venus varannan månad eller så i sin transit i olika sociala hus förser dig med charm och attraktionskraft. Därför kommer året inte att sakna romantiska tillfällen för både singlar och icke-singlar.

Det finns däremot två förmörkelser som vi kan titta lite närmare på samt Venus retrograd i lejonet. Sist men inte minst gäller det att säga något om Plutos korta vistelse i vattumannen.Solförmörkelserna i väduren och vågen

Utan tvekan alstrar förmörkelser förändringar och i vissa fall kriser. Två av förmörkelserna under 2023 äger rum i sociala hus, i väduren, som är huset för grupper och vänner, samt i vågen som är huset för nöjen, barn och romantik.

Tvillingarna kan gå genom stadier av stor popularitet som dock kan avta under vissa perioder, men rent allmänt kan du se fram emot ett socialt år med gruppsammanhang och -aktiviteter. I och med tvillingarna är så kreativa och sociala, är det inte så ovanligt att de leder eller underhåller en grupp. Möjligheterna att göra detta är stora under årets gång men det sociala livet förändras ständigt. Man möter många människor men många människor försvinner.

Den lyckligaste av förmörkelserna är nog solförmörkelsen i väduren den 20 april som påverkar dig över tid precis som solförmörkelsen i vågen den 14 oktober.Den första är lyckligast på grund av konjunkturen till Jupiter, turens planet. Ditt sociala liv expanderar, du kan få många följare online eller på att skaffa nya kompisar som verkligen bryr sig om dig och som även respekterar dig som människa. Denna solförmörkelse handlar nog också om att ha roligt, om att roa sig, om att omge sig med likasinnade trevliga människor.

Solförmörkelsen i vågen den 14 oktober handlar om en konflikt mellan den du är som person och det grupptryck som uppstår och du har någonting att säga om det med. Det är inte helt uteslutet att du väljer att avsluta ditt medlemskap i en grupp eller säga hej då till kompisarna som inte lever upp till dina standarder.

Som sagt handlar året om människor som du möter och människor som du kanske så småningom inte alls kommer överens med.Venus retrograd i lejonet

Lejonet motsvarar tvillingarnas hus för kommunikation och interaktion, grannar och syskon. Venus kommer att tillbringa en lång tid i lejonet, mellan den 5 juni och 9 oktober, cirka 4 månader jämför med det vanliga som är cirka en månad. Detta händer för att Venus går retrograd.

Venus går retrograd för att vi skall kunna omvärdera relationerna samt vi har liksom vårt förhållande till pengar.

Venus är retrograd mellan 23 juli – 15 september. Venus är en härlig planet och du känner dig glad och positiv under denna influens men medan allting verkar så bra finns det en risk för manipulation och skvaller. Det finns även en risk man blir blåst på pengar eller att man faller för exempelvis bedragare på internet. Relationer kan ta slut när vänner sviker och börjar tala illa om en och liknande. Grannarna, syskonen, kan också bete sig skumt. Det är nog bättre om man försöker vakta ryggen lite samt inte litar på absolut allt och alla under sommarmånaderna. Sådana saker brukar nog ha långsiktiga effekter med.Pluto i vattumannen

Pluto förknippas dels med inre rikedomar, pengar, och med makt, både inre och yttre. Sedan hösten 2008 har Pluto befunnit sig i stenbocken och makten har stärkt sig själv, oavsett hur många människor vill tro att folk har vaknat upp. I stället har denna maktkupp lett till reaktioner från andra.

Tvillingarna har haft Pluto i deras åttonde hus och tvillingarnas makt har varit att förstå massorna och kunna påverka dem, en kraft som tvillingen själv inte är helt medveten om. Pengar kan också ha tjänats. I själva verket kan pengarna skapat besatthet.Pluto går över till vattumannen mellan 23 mars och 11 juni men inte förrän hösten 2024 kommer Pluto att stabilisera sig i vattumannen.

Nu är det i synnerhet grupper av människor, inklusive etniska grupper och nationer att stärkas. I ditt nionde hus kommer Pluto att hjälpa dig att påverka andras sätt att tycka och tänka. Man utvecklar ständigt teorier om världen och om vad som egentligen försiggår. Även om inte alla tror på allt du säger, kommer de att tycka om underhållningen. Tvillingarna fortsätter därmed att vara synliga på sociala medier och de gör dig hörda.

Ekonomi och pengar

2022 har varit ett viktigt år för tvillingarna med förändringar i yrkeslivet och på jobbet. Ni har också klarat av motgångar med höga energinivåer eftersom planeten Mars befunnit sig i tvillingarna och gör det ett tag till – fram till den 25 mars.

Förra året har dessutom två förmörkelser bidragit till förändringar på jobbet. Under 2024 fortsätter denna process. Mer än så: Saturnus går in i ditt hus för framgång. Låt oss ta en sak i taget.Saturnus i fiskarna

Saturnus, den stora läraren lämnar den 7 mars vattumannen och går in i fiskarna. Saturnus kommer att påverka under cirka 2,5 år huset för framgång och karriär. Saturnus omvandlar både personer och omständigheter. Varje Saturnus transit är jobbig men Saturnus är nog en enda planeten som hjälper oss att mogna och ta ansvar.

I fiskarna nyktrar man till på grund av Neptunus-influensen. Man kan genomskåda andra och man kan tycka att de människor som lurar och gaslightar bara är löjliga.

Du får större kontroll över själva verkligheten och dina mål och uppgifter blir självklara. Yngre tvillingar kan göra karriär nu och det känns spännande även om vägen uppåt är svår.Saturnus är å andra sidan även planeten som styr över karma. Saturnus i det tionde huset kan skapa problem med myndigheter om man tidigare begått brott eller om man inte riktigt har rent mjöl i påsen.

Andra tråkiga situationer som kan inträffa är att man låter andra ta över när man distraheras av andra problem och sedan gäller det att försöka få tillbaka kontrollen. Och då lär man sig att delegera på ett mera ansvarfullt sätt i framtiden.

Förmörkelserna skorpionen och oxen

Förmörkelser påverkar oss över tid, och det är frågan om en långdragen process för det mesta.

Månförmörkelsen den 5 maj som äger rum i huset för jobb och hälsa bildar en stor trigon med planeten Mars i kräftan (huset för intäkter) samt Saturnus (huset för framgång). Månförmörkelsen är gynnsam. Du kan få ett nytt jobb eller göra investeringar. Nya projekt blir nog framgångsrika.

Månförmörkelsen i oxens tecken den 28 oktober handlar däremot snarare om att inse vad som är viktigt att göra samt om att också lära sig att tacka nej när man blivit för utmattad.Venus retrograd i lejonet

Om du redan läst avsnittet om relationer, och socialt liv, vet du redan att Venus går retrograd i huset för kommunikation och interaktion under sommaren 2024. Även om Venus är en bra planet som trivs i lejonet, handlar det tredje huset även om saker såsom försäljning, kommers och marknadsföring. När Venus är retrograd kan man falla för falska erbjudanden exempelvis och handla produkter som inte alls är bra eller som aldrig anländer. I vissa fall kan dock även skvaller leda till materiella problem, eller dåliga Reviews som folk skriver.

Venus är retro i lejonet: 23 jul - 15 sept 2023, men spenderar hela tidsperioden 5 juni – 9 oktober 2023 i lejonet och ditt hus för kommunikation och interaktion.

Denna transit kommer dock att upplevas som en välsignelse men det gäller att inte vara för naiv heller och spela dina kort rätt.Jupiter i oxen

På tal om att försöka vila lite mer, så kommer Jupiter nog att hjälpa dig med det. Jupiter går in i oxen, som är ditt tolfte hus för enskildhet och reflektion, den 16 maj. Jupiter gör livet lugnare. Du har tålamod och har kontakt med din inre visdom. Du vet dessutom att det finns krafter som är dolda och som kan skydda dig från det onda. Du behöver därmed aldrig göra någon situation svårare än den redan är genom extra oro.

Mer filosofisk kan du bli och du kan meditera mer, läsa böcker, tänka och begrunda. Tvillingarna kan dessutom göra långa resor. Lycka till!

Gott nytt år!

Läs årshoroskopet 2023 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna