Riddare i stavar (Knight of Wands)

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Riddare i stavar i tarot, knight of wands

En upptagen yngre man som reser i samband med affärer.

Kortet kan betyda att man måste resa i samband med arbetet eller sitt företag eller att man får en viktig gäst. Även om kortet för det mesta associeras med resor, kan kortet betyda att man gärna vill ge sig av och att man är rastlös inför nödvändigheten att behöva stanna kvar. Framsteg på jobbet kan också göras.

Vårdslöshet; obetänksamhet; likgiltighet; ibland aggressivitet och temperament kan de negativa betydelserna bli.

Önskan för att få saker att hända har sitt pris. Det är den delen av oss som vill spendera pengar man inte har, förföra människor som man inte bryr sig om, strunta i arbetet trots att man behövs, säga saker som man inte menar.

Ibland är det kanske bättre att låta bli inpulsivitet eftersom det kan kosta oss dyrt i längden. Man behöver inte alltid ha spänning i livet.

Kortet står även för flykt/kamp responsen när man känner sig hotad. Ibland kan kortet stå för kortare resor, åkturer på motorcyklar och mopeder.

Stavar står för handling, energi, entusiasm och förmågan att uppnå sina mål. Riddare står för rörelse och förändring. De står aldrig stilla.Allmän tolkning - Kortet står för en avresa eller frånvaro. Ibland står kortet för en ändring av bostad. När kortet respresenterar en man är han vänlig och initiativrik.

Jobb - Ditt arbete innebär både konkurrens och hinder. Du har stor potential och gör framgångar men problemet är att du inte tar någonting på stort allvar. Du kan ha temperament eller göra många resor. Du sysslar med försäljning eller gör resor i samband med arbetet. Kortet kan också stå för frustration, temperament, aggression och humörsvängningar..

Kärlek - Om du är kvinna, vänta dig att träffa en passionerad yngre man med humörssvängningar. Han kan växla från otrolig stor ömhet till aggression. Om du befinner dig i en relation kan du vänta dig passion och resor med din partner. Det kan också bli frågan om små oenigheter.

Ekonomi - Dina ekonomiska problem kommer att lösa sig men du kan räkna med resor för ekonomins skull.

Astrologisk korrespondens: Luft av eld: 21° Kräftan - 20° Lejonet

 

Stavsviten

Stavar

Eld

Fysisk

energi

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.