Tio stavar (Ten of Wands): Ansvar

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Tio stavar i tarot, ten of wands

Kortet står för en period i livet då man har alltför stort ansvar och att man knappt klarar av att klara av allt som skall göras.

Du befinner dig i en svårhanterlig situation, du är stressad, och har tappat målinriktningen. Stress till följd av fysiskt arbete kan också indikeras av 10 i stavar.

Stavar står för handling, energi, entusiasm och förmågan att uppnå sina mål. Tior för fulländning och slutet på en cykel.

Allmän betydelse - Kortet står för förtryck men kortet kan också representera tur och vinst. Kortet står även för emotionella plågor och dåliga nyheter. Bredvid ett positivt kort, kan kortet indikera tur.

Jobb - Bördor, stort, omöjligt ansvar. Kan både betyda att man får bättre status eller mycket arbete utan resultat. Beror på omkringliggande kort. Du får det jobbigt på arbete, i livet generellt eller har svårt att hitta arbete.Kärlek - Relationen som du har upplever svårigheter, som verkar så stora att ni kan känna att ni vill avsluta er relation. Ni kommer att kämpa mycket - och kanske kan ni ta er över alla problem. 10 i stavar kan också stå för andra problem som kan beröra er relation - till exempel en dålig ekonomi eller mycket arbete, eller till och med ett sjukt barn eller familjemedlem. Om du är singel, betyder kortet en tid av svårigheter, då du känner att du har så mycket problem att du aldrig kommer att hinna med kärleken.

Ekonomi - Dina ekonomiska problem eller ditt ekonomiska ansvar är stort och du kan knappt klara av det själv.

Astrologisk korrespondens: Saturnus i skytten – Tredje dekanen i skytten (13 – 21 december)

 

Stavsviten

Stavar

Eld

Fysisk

energi

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.