Möt Corona och Covid: Tvillingarna som blev uppkallade efter pandemin

En pojke och en flicka födda mitt i Indiens corona-nedstängning har fått sina namn efter det dödliga viruset.

Möt Corona och Covid: Tvillingarna som blev uppkallade efter pandemin

2020-03-22 En pojke och en flicka födda mitt i Indiens corona-nedstängning har fått sina namn efter det dödliga viruset.

Föräldrarna till Covid och Corona hoppas att tvillingarnas namn kommer att tjäna som en påminnelse om de svårigheter som de övervann när de kom till världen under pandemin.

Men paret från staden Raipur säger att de kan ändra sig senare och byta namn på barnen.

“Förlossningen inträffade efter flera svårigheter och därför ville jag och min man göra dagen minnesvärd” sade modern Preeti Verma till Hindustan Times.

”Att viruset är farligt och livshotande fick människor att fokusera på sanitet, hygien och stimulerade andra goda vanor.”

”Således tänkte vi på dessa namn. När sjukhuspersonalen också började kalla bebisarna för Corona och Covid, beslutade vi äntligen att namnge dem efter pandemin. 'Efter att ha gått till arbetet sent på natten den 26 mars, säger Verma att hennes man begärde ambulans genom en specialtjänst som lanserades för gravida kvinnor.

Men fordonet stoppades av polisen flera gånger på vägen eftersom bilar och skåpbilar inte är tillåtna på vägen på grund av den landsomfattande nedstängningen.

Familjemedlemmar som skulle ha älskat att komma till förlossningen kunde inte ta sig till sjukhuset eftersom bussar och tåg har stoppats.

Spädbarnen föddes den 27 mars, 45 minuter efter parets ankomst. Läkarna utförde kejsarsnitt på grund av komplikationer. En talesman för sjukhuset sade att både Covid och Corona är friska och har nu utskrivits tillsammans med mamman.Psykopater och personer med frontal hjärnskada visar samma brist på empati

Folk som får diagnosen psykopati har svårt för att visa empati, precis som patienter som har drabbats av frontal skallskada.