Chaldeansk numerologi

Astro / Numerologi / Chaldeansk numerologi

Chaldeansk numerologi

Chaldeansk numerologi anses vara den äldsta numerologin, som uppfanns i Babylonien under 11:e dynastin som kallades den Chaldeanska dynastin och som senare övetogs av grekerna när Alexander den Store erövrade Assyrien. Nuförtiden finns det flera olika numerologiska system, men den chaldeanska är den äldsta och en del menar att den också är den riktigaste och bästa.

BERÄKNA DINA TAL
Bokstäver >
Tal >
Chaldeanskt Namnsnummer >


BERÄKNA FÖDELSEDAGSTAL
Mata in födelsedag>
Ödestal >
 

Ta reda på mer om varje siffra

Numerologi - Ett (1)
Numerologi - Två (2)
Numerologi - Tre (3)
Numerologi - Fyra (4)
Numerologi - Fem (5)
Numerologi - Sex (6)
Numerologi - Sju (7)
Numerologi - Åtta (8)
Numerologi - Nio (9)

Tre tal är viktiga

1. Födelsedagen, det vill säga den dag i månaden du är född, t ex den fjärde, den tionde, den femte, etc.

2. Livsvägen, som innebär att du adderar samtliga tal i födelsedatmet. Är du född 1978-02-15, är livsvägen: 1+9+7+8+2+1+5=33=3+3=6. Observera att 33 har ett sitt speciella innebörd, varför man alltid bör kolla första tvåsiffriga tal först.

3. Namnstalet, som du tar reda på genom att addera samtliga bokstäver i ditt namn, eftersom varje bokstav, som du kommer att se längst ner på sidan, har tilldelats ett tal, som dock skiljer sig från pytagoreansk numerologi som brukar vara den populäraste numerologiska systemet i västvärlden.

Om du är född den 6 juni är du en 6-a. Om du är född den 6 juni 1946 har du livsväg 6 och är du även född den sjätte månaden blir du en 666. Mer om detta kan du läsa på engelska här. Heter du dessutom George Bush, har du namnstal 41, som är en makttal inom numerologin. George Bush har den numerologiska kombinationen 666 och namnstalet 41.

Namnstalet bör harmonisera med födelsedatumet samt Livsvägen. Livsvägen och födelsedatumet kan man inte ändra på, men man kan alltid byta namn om man tycker att ens liv är katastrof.

Bokstävernas numerologiska värde i chaldeansk numerologi

Bakgrunden för varje tal har valts ut i enlighet med turfärgerna som förknippas med varje tal. Genom att klicka på varje sifferbild kommer du att ta reda på mer om talens betydelse enligt chaldeansk numerologi.

Numerologi - Ett (1)
Numerologi - Två (2)
Numerologi - Tre (3)
Numerologi - Fyra (4)
Numerologi - Fem (5)
Numerologi - Sex (6)
Numerologi - Sju (7)
Numerologi - Åtta (8)
A
B
C
D
E
U
O
F
I
K
G
M
H
V
Z
P
J
R
L
T
N
W
Q
S
X
Y

Observera att ingen bokstav har fått talet 9 som värde. Anledningen är att talet 9 anses vara heligt. Jag kan tyvärr inte svara på frågan angående hur bokstäverna ä, å och ä får för värden, men mitt förslag är att så länge se de som a.

Ett exempel kan vara Twice.

T = 4; W = 6; I = 1; C = 3; E = 5

4+6+1+3+5=19=10=1

19 anses vara ett tal som symboliserar kärlek som aldrig sviker, varför Twice förmodligen aldrig kan svika någon. Dessutom är Twice rätt så framgångsrik som hemsida.