Åttan i chaldeansk numerologi

Astro / Numerologi / Chaldeansk numerologi

Åttan styrs av Saturnus. Åttan står för moral, lärdom och ansvar. Alla människor födda den 8:e, 17:e, och 26:e är åttor.

Numerologi - Ett (1)
Numerologi - Två (2)
Numerologi - Tre (3)
Numerologi - Fyra (4)
Numerologi - Fem (5)
Numerologi - Sex (6)
Numerologi - Sju (7)
Numerologi - Åtta (8)
Numerologi - Nio (9)

 

Åttan är enligt chaldeansk numerologi ett mycket otursamt tal. Personer födda den 8:e, den 17:e och den 26:e liksom personer som har livsväg 8, kommer att få mer otur än tur i livet, eftersom åttan skapar problem. Men människor kan också aktivt förändra sina öden med hjälp av numerologin, varför åttor kan alltid påverka sitt liv och framtiden genom att ändra namn till ett namnsvärde som blir 5. Åttan som siffra bör man också undvika att ha i sin omgivning, säger numerologen SARAVANARAJENDRA.

Det finns 12 olika siffror som kommer under 8-an. Dessa är 8,17,26,35,44,53,62,71,80,89,98, och 107 och detta gäller för alla tal, dvs. alla tal kommer i 12 olika varianter. De flesta åttor är faktiskt mycket farliga för människor. Men det finns några tal som anses vara mycket positiva - omöjliga att segra över.

17 - det mest positiva talet

17 är ett bra tal i åttans kategori, och är resultat av en relation mellan Saturnus och Venus. Det är Saturnus i Vågen som ger upphov till 17. Saturnus blir maktfullast när den befinner sig i Vågens tecken. Vågen styrs av Venus, som är vän med Saturnus och i den här positionen blir Saturnus starkare än någon annan. Personer med namnstal 17 har mycket stor viljestyrka och de är mycket intensiva och starka. De kan aldrig förstöras och du kan aldrig förstöras deras rykte, lycka, mål, stolthet, ambition, eller självförtroende. Initialt kommer personen med namnstal 17 att behöva gå via många problem på grund av deras rebelliska uppförande, men de kommer aldrig att ge upp sina mål och de kommer att slåss till sista andetaget. Till slut kommer de att besegra alla fiender. De kommer tillbaka precis som Phoenix fågeln, varje gång de faller. Deras självförtroende är mycket stark och de kan bli framgångsrika inom vilket område som helst. De är inte intresserade av pengar, men pengar kommer att dras till dem. Personer med namnsvärdet 17 kan uppnå det omöjliga i livet.

80 - leva farligt

Ett annat intressant tal är 80, som inte kan jämföras med 17, men som ändå är värt att nämnas. Först bör man säga att man inte bör ändra sitt namnsvärde till 80, eftersom man riskerar ett farligt jobbigt liv. 80 är talet för Indiana Jones - en person som lever farligt, reser mycket, måste överleva, olyckor väntar bakom varje hörna. Ändå lyckas personen klara sig levande varje gång det händer och ändå ge skenet av att leva ett vanligt liv. Det som räddar dem varje gång är vissa mystiska egenskaper som finns i energin för talet 80. Chi mästare har oftast namnsvärdet 80, men man bör inte välja ut det här namnsvärdet om den inte harmoniserar med livsvägen.

Åttan och naturliga katastrofer

Naturliga katastrofer och olyckor brukar infalla på en 8-dag.

Tsunami 26-12-2004 8&8

Saturia Tornado 26-4-1989 8&3

Phestigo branden 8-10-1871 8 &8

Krakatoa vulkanen 26-8-1883 8&9

Mount Pelee 8-5-1902 8&6.

Serbisk ammunitionsanläggning explosion – 8 juni 1941 - Döda 1500

Explosion av irakiska milisanläggningar – 17 augusti 1988 - Döda 750

Halifax explosion i Kanada – 17 april 1917 - Döda 2000

Bhopal-katastrofen India – 8 januari 1984 - Döda 20000

Även Chernobyl olyckan liksom många andra olyckor och naturliga katastrofer har en åtta som datum.

Saturnus i numerologin

Planeten Saturnus som styr över åttan och personer som är födda den 8:e, 17:e och 26:e och som har livsväg 8 anses vara den farligaste av alla planeter. Saturnus anses även vara den viktigaste planeten inom både numerologin och astrologin. Saturnus anses vara en skadegörare, en ond planet. Anledningen är att Saturnus lätt straffar en person och eftersom den även styr över 10:e huset inom astrologin. Även någons sätt att dö bestäms av Saturnus position i horoskopet.

Enligt SARAVANARAJENDRA är det inte rätt att kalla Saturnus som olycksbådande och ond. Saturnus är visdomens planet, en stor lärare, ren rättvisa och planeten som startar processen som kallas "döden" i ens liv. En person som är född den 8, 17 eller 26 lever ett jobbigt liv, fylld med utmaningar, sorg, smärta, svårigheter och rent allmänt ett mörkt liv. Men de kan även uppleva det motsatta - ett mycket givande och lyckligt liv strödd med framgångar. Att vissa människor styrs av Saturnus betyder helt enkelt att de lever sina sista liv här på jorden och att de inte kommer att återföddas en gång till. Det är varför de inte bör göra några misstag i livet. Saturnus kommer att straffa varje litet misstag. Det är personer med god karma från tidigare liv, som får ett bekymmersfritt liv, även om de är födda en 8-dag. Personer som är födda under Saturnus influens är mycket bra människor egentligen, de arbetar hårt, är disciplinerade och i dem hittar man alltid rätt moral. Det är svårt att lära känna dem, eller förstå sig på dem, eftersom de är mycket djupa och vet vilket livets mening är. Alla vackra meningsfulla saker i livet lär man sig med hjälp av Saturnus. Utan Saturnus inverkan skulle vi vara nomader, sakna mening och mål i livet. Oavsett om en åtta väljer ut en bra eller dålig väg i livet, kommer han eller hon att kämpa ända fram till slutet. I själva verket finns det ingen skillnad mellan gott och ont, båda extremerna finns samtidigt. Mars och Saturnus är planeterna som inte är neutrala. Personer födda den 4:e och den 8:e kommer alltid att kämpa mot orättvisor, de är rebellerna som ser och förstår när något orättvist och dåligt händer. Saturnus handlar även om visdom, tålamod, uthållighet, självdisciplin o.s.v. Om en person har rätt namn med rätt namnsvärde, kommer personen att visa prov på de här egenskaperna. Om de inte har rätt namnsvärde, kommer de att leva ett pessimistiskt, själviskt, destruktivt liv.

Namnändring för personer födda den 8,17 och 26

Personer som är födda den 8, 17 och 26 eller som har livsväg 8, bör enligt numerologin ändra sina namnsvärden till 5. Detta måste man nästan göra om man ska undvika Saturnus ogynsamma effekter.

Tennismannen Roger Federer är född den 8:e augusti 1981 men namnet blir en femma.

ROGER FEDERER (2+7+3+5+2+8+5+4+5+2+5+2 = 50 = 5)

Även indiens premiärminister Manmohan Singh är född den 26:e men namnsvärdet blir 5. Ingen person som är född en dag vars värde blir 8 men som har namnsvärdet 5, har lidit i livet, utan de har snarare uppnått framgång.