Femman i chaldeansk numerologi

Astro / Numerologi / Chaldeansk numerologi

Femman styrs av Merkurius. Femman personifierar demokrati, offentlig makt och massornas kärlek. Alla människor födda den 5:e, 14:e, och 23:e är femmor.

Numerologi - Ett (1)
Numerologi - Två (2)
Numerologi - Tre (3)
Numerologi - Fyra (4)
Numerologi - Fem (5)
Numerologi - Sex (6)
Numerologi - Sju (7)
Numerologi - Åtta (8)
Numerologi - Nio (9)

 

Femman är personen som drar människorna till sig. Massorna tycker om femman, som får mycket uppskattning. Femman får popularitet, mer än något annat tal. Femmorna är alla personer födda den 5:e, 14:e och 23:e, men även personer som har livsvägen 5. Det är framför allt personer med livsväg 5 som får mest popularitet. Adolf Hitler är född den 20:e och har livsväg 5. Rasputin föddes den 7:e och hade livsväg 5.

Det som främst karakteriserar femmorna är att de alltid har bråttom och de förstår inte sig på människorna som handlar långsamt. Det som andra människor slutför på några dagar, slutför femman på bara några timmar. Femmor kan även uppfinna saker, som samtiden inte är så bra på att ta till sig och förstå sig på, varför de ofta får sin plats i historien när de har gått bort.

De är också öppna och uttrycker sina känslor fritt, de har inga hemligheter och även deras kärlekshistorier kommer att offentliggöras. De har också en önskan om att göra nya saker, som inga andra har gjort, varför de också blir mycket framgångsrika med sina projekt. De har stor självförtroende och även när alla odds är emot dem, kommer de inte att ge upp, utan de tror att de kommer att vinna någon gång eller i slutändan. De ger aldrig upp. Femmorna är inte så fästa vid gamla traditioner, de vill leva i det moderna samhället. De tycker om att prova nya saker, experimentera och är mycket sofistikerade. Till skillnad från 4-orna som alltid hittar svåra sätt att tjäna pengar på, kommer femman att föredra metoder som leder till lättförtjända pengar. De tror snarare på "smart arbete" snarare än "hårt arbete". Det som de främst tycker om är Förändring. De tycker om förändring i allt - kläder, arbete, vänner, stad, livsstil. Detta beror på Merkurius, som har en tendens att förändra allt.

Talet 14 är bästa talet för affärsmän och affärskvinnor. Personer vars namnvärde är 14 kommer alltid att få framgång och polularitet bland massorna. 14 är lika bra som 23, 32 eller 41 men det är ändå ett bra tal. Enligt Professionalnumerology.com är 14 bra för spekulatioiner och risktagande i affärer, men risker finns också med, varför man ändå bör vara försiktig eftersom mycket kan gå förlorat också.

Talet 23 är ett mycket tursamt tal, som ingår i The Royal Star of Lion, Lejonets kungliga stjärna, tillsammans med 37 och 51, som behandlas under 1 och 6. 23 anses vara det bästa talet av de tre och ger gynnsamma effekter oavsett om man använder talet som namnsvärde, i företagsnamnet, om man är född den 23:e (jennifer lopez är född den 23:e juli) eller om man bär en tröja med nummer 23 på. Personer vars namnsvärde är 23, kan uppnå vad som helst i livet. Politiken är fältet inom vilket personer med namnstalsvärdet 23 kommer att lyckas bäst inom, eftersom de kommer förbi alla hinder och inga fiender kan skada dem. 23:or är kändisar helt enkelt och de kommer även att lyckas väl inom alla andra områden och professioner.

Talet 32 har en förmåga att samordna människor från olika bakgrunder och med olika personligheter. Precis som alla andra 5:or är det popularitet som väntar bakom hörnan för personer med namnstalsvärdet 32. Personer med namnsvärde 32 kommer med nya idéer i den här världen och kan hjälpa till och med en vanlig människa till att uppnå höjderna i samhället. Personer med namnsvärde 32 bör gå efter hjärtat, annars kan de misslyckas. 32-an anses vara kunskapstalet inom numerologin och människor med namnstal 32 anses vara genier inom sina områden. Dessutom är de mycket charmiga, något som gör de populära.

Talet 41 är den mäktigaste 5-an. De mest inflytelserika människorna i världen såsom Fidel Castro, George Bush, Nicole Kidman, Angelina Jolie och en del andra har namnstal 41. De här människorna kommer att uppnå framgång i livet och de kommer även att uppnå allting lätt. Människor lyder 41:or, så enkelt är det.

Även 50 och 59 är två mäktiga tal inom femmans kategori och personer som är födda en dag vars värde är 8, t ex den 8:e, 17:e och den 26:e, bör ändra namnsvärde till något av dessa tal för att undvika Saturnus ogynnsamma inflytande. Mer om detta nedan, och under 8:an. Även om Saturnus skriver vi om under 8:an.

Enligt professionalnumerology.com har 50 ungefär samma innebörd som 32:an. 59:an har vi inte hittat någon information om, mne relationen mellan 5 och 9 behandlas under nästa rubrik.

Femman och nian - en mycket tursam kombination

Femman och nian är mycket viktiga i numerologin, eftersom en kombination mellan 5 och 9 anses vara mycket tursam och lyckobringande för personen. En person som är född den 5:e, 14:e eller 23:e oavsett månad eller som har livsväg 5, och som dessutom har namnsvärdet lika med 9, t ex 27, 36 eller 45 /med undantag 18 som är ett mycket negativt tal/ kan uppnå världsberömdhet och framgång eller bli en stor kultfigur i samhället. Detsamma kan sägas om personer födda den 9, 18, 27 eller som har livsväg 9 och som har namnsvärdet 5,14,23,41,32,50 eller 59, men det mest ideala förhållandet är i det första fallet. Om barnen är födda den 5, 14, eller 23, är det bra om namnet får värdet 27, som kommer att garantera barnen framgång inom yrkeslivet under vuxenlivet.

Namnändring för personer födda den 8,17 och 26

Personer som är födda den 8, 17 och 26 eller som har livsväg 8, bör enligt numerologin ändra sina namnsvärden till 5. Detta måste man nästan göra om man ska undvika Saturnus ogynsamma effekter.

Tennismannen Roger Federer är född den 8:e augusti 1981 men namnet blir en femma.

ROGER FEDERER (2+7+3+5+2+8+5+4+5+2+5+2 = 50 = 5)

Även indiens premiärminister Manmohan Singh är född den 26:e men namnsvärdet blir 5. Ingen person som är född en dag vars värde blir 8 men som har namnsvärdet 5, har lidit i livet, utan de har snarare uppnått framgång.